Nieuws
De Abdij van Vlierbeek lanceert haar brood en kaas
maandag 2 september 2024
De Abdij van Vlierbeek, de oudste van de vier Leuvense abdijsites, ontstaat vanaf 1125. Godfried met de Baard, Graaf van Leuven en eerste Hertog van Brabant, schenkt grond in de vallei van de Vlierbeek aan de bloeiende benedictijnenabdij van Affligem om er een klooster te stichten. De monniken brengen de streek in ontwikkeling, bewerken het land, brouwen bier, maken kaas en bakken brood.
Twee bakovens op het abdijdomein zijn daar stille getuigen van. Eén in de kelder van huis nummer 8, de vroegere bakkerij van de abdij. Een tweede oven in de Westerpoort voor de broodbedeling aan de armen, één van de werken van barmhartigheid.
In de aanloop naar de viering van 900 jaar Abdij van Vlierbeek in 2025 willen we het assortiment aan abdijproducten uitbreiden. Het fel gesmaakte abdijbier Vlierbeek Grand Cru wordt aangevuld met een abdijbrood en een abdijkaas, lekker, voedzaam en bron van warmhartigheid.
Beiden worden gelanceerd op vrijdag 13 september om 18u30 tijdens de Zomerbar op de Vlierbeekse Feesten 2024, zie www.vlierbeeksefeesten.be. Lees hier de uitnodiging. Iedereen is van harte welkom!
Ook ROB-TV pikte dit nieuws op en maakte er deze reportage rond.